Nosto klo 8 pohjoispäästä alkaen. Tutustu nosto-ohjeisiin!

 • Nostotoiminta:
  Nostotyötä johtaa nostotyön johtaja, jonka päätehtävä on antaa nosturin kuljettajalle ohjeet noston suorittamisesta. Nostosta vastaa aina veneen omistaja tai omistajan valtuuttama henkilö, joka antaa nostotyön johtajalle luvan nostoon ja liinojen/ketjujen irrotukseen. Nostojen aikana taakan alle ei koskaan saa mennä!
  Autoilu ei ole sallittu noston aikaan nostoalueella. (Nosturi vaatii paljon tilaa kääntyäkseen ja nosturia siirretään päivän aikana useita kertoja)
  Historiassa on huomattu, että nostotyö sujuu nopeammin ja turvallisemmin, kun nostotyöhön on määrätty nostoporukka. Nostoporukan tehtävänä on kiinnittää ja irrottaa liinat sekä avustaa veneen laskemisessa talvisäilytyspukkien/trailerin päälle. Nostoporukka on merkattu keltaisilla liiveillä ja kootaan aina satamakapteenin toimesta. Ryhmän suuruus määritellään tarpeen mukaan. Nostoporukka saa omat nostonsa veloituksetta korvauksena tehdystä työstä nostopäivänä. Ilmoittautuminen halukkuudesta ilmaistaan satamamestarille.
 • Nostossa veneen omistajan/kipparin tehtävät ja vastuut ovat seuraavat:
  1. Huolehtia, että liinojen tai ketjujen paikat on ennalta merkattu
  2. Kun liinat/ketjut on kiinnitetty, tulee huolehtia, että kaikki neljä liinaa/ketjua on asianmukaisesti kiinnitetty ja oikealla kohdalla veneessä.
  3. Antaa lupa nostotyön johtajalle, että veneen voi nostaa.
  4. Antaa ohjeet nostotyön johtajalle veteen laskusta tai talvisäilytysvarusteille laskusta.
  5. Antaa lupa nostotyön johtajalle, että liinat/ketjut voi irrottaa.
  6. Huolehtia, että ajantasaiset laskutustiedot ovat seuran rahaston hoitajalla.
  Tilanteessa, jossa veneen omistaja ei pääse paikalle, on hänen nimettävä tilalleen henkilö toimimaan kipparin tehtävissä. VaVe ei tarjoa nostopalvelua ja vastuu veneen nostosta on aina omistajalla tai hänen nimeämällään kipparilla.

 • Seuran hallituksella ja satamakapteenilla on vuosien kokemus veneiden nostosta ja autamme ensikertalaisia mielellään. Aina kannattaa kysyä ennen kuin kokeilee, koska taakat ovat painavia ja turvallisuus kaikkein tärkeintä.
 • Kevätnoston yhteydessä olemme saaneet järjestettyä veneiden sammuttimien vuositarkastuksen edulliseen hintaan käteismaksua vastaan.
Veneiden yhteisnosto la 9.5 klo 8.00